Nu beschikbaar! Onze nieuwe online training Fit to Compete!

Emailadres

info@bartelsinstituut.nl

Telefonisch contact

06 28 330 551

Sport Horse Manager

Een innovatieve opleiding voor professionals in de paardensport, begeleid door de beste specialisten in hun vakgebied.

Gegeven door experts

Enkel de beste in het vakgebied

Leer paarden begeleiden

Verbeter het totale management

Paardenwelzijn voorop

Fysiek en mentaal

Paardensport is een prachtige en veeleisende sport. Naast talent en doorzettingsvermogen bij ruiter en paard zijn er vele factoren die bepalen of een combinatie succesvol is én blijft. Optimale training en management van een paard zijn daarbij een belangrijke sleutel tot succes. 

Door het combineren van de ervaring én kennis die Nederland rijk is kunnen we zorgdragen voor bijzondere prestaties van onze paardensporters. Deze opleiding brengt professionals bijeen om te leren van topspecialisten. Zo zorgen we ervoor dat Nederland kan (blijven) excelleren in de top van de mondiale paardensport. Qua prestaties en op het gebied van welzijn.

De meest complete jaaropleiding voor paardenmasseurs

Voor wie is deze opleiding?

Tot de doelgroep voor deze opleiding behoren professionals uit de paardenwereld. Professionele ervaring met paarden is essentieel. Van belang is de motivatie om zich te willen verdiepen in het paardenlichaam, waarbij er zowel interesse is voor de theoretische achtergronden als de praktische vaardigheden. 

Gezien het niveau van de opleiding, wat vergelijkbaar is met hbo-niveau, is de opleiding met name geschikt voor cursisten die in staat zijn op dit niveau te functioneren.

Waarom deze opleiding?

Het is onze missie om door het bijeenbrengen van specialisten, wetenschappers en paardensporters het welzijn en de prestaties van paarden te verbeteren.

Om topprestaties te kunnen blijven neerzetten, nu en in de toekomst, is meer nodig dan goede paarden, talentvolle ruiters en ervaren trainers. In topsport draait het immers om details, zo min mogelijk mag aan het toeval worden overgelaten. Ook als het gaat om welzijn is het nodig te blijven verbeteren en innoveren. Dat is niet alleen wenselijk voor de paarden zelf, maar ook om draagvlak te behouden voor onze sport.

Volop experts aanwezig 

Gelukkig is Nederland ook vele experts rijk als het gaat om factoren die een grote rol spelen bij het trainen en gezond houden van onze paarden. Denk aan veterinairen, voedingsdeskundigen en inspanningsfysiologen, maar ook aan fysiotherapeuten en andere specialisten. Zij beschikken over wetenschappelijk onderbouwde en praktisch bruikbare kennis om onze paarden zo gezond en fit mogelijk te krijgen en te houden.
Door deze deskundigen met enige regelmaat te raadplegen kan het management van paarden steeds professioneler en completer gemaakt worden. 

Zelf inzicht verkrijgen

Om écht te excelleren is het echter nodig dat een ruiter of trainer ook zelf inzicht heeft in deze gebieden en in het dagelijkse management nog beter kan inspelen op de behoeften van een topsportpaard. Of het nu gaat om de voeding, het trainingsschema of het vroegtijdig herkennen van fysieke problemen en deze op de juiste manier trainen en managen.

Doelstellingen

De opleiding heeft als doel om professionals op te leiden als Sport Horse Managers met oog voor details die het verschil maken. Voor henzelf, voor hun paarden én voor hun klanten. Door signalen te herkennen en te weten hoe deze opgelost of voorkomen kunnen worden kunnen de prestaties van paarden daadwerkelijk vergroot worden en constanter gehouden worden.

Daarnaast is ook het welzijn een belangrijke factor. Niet alleen voor onze paarden en de direct betrokkenen, maar ook om nu en in de toekomst maatschappelijk draagvlak voor onze sport te behouden.

Voor vooruitstrevende professionals

Voor vooruitstrevende paardenmensen, die professioneel werkzaam zijn in deze branche en die willen excelleren en voorbereid willen zijn op de toekomst van de paardensport.

Verschillende onderwerpen

Die van essentieel belang zijn bij het managen van sportpaarden en topsportpaarden.

Experts als docenten

Een opleiding met louter topdocenten, de beste specialisten op hun vakgebied, gericht op de actieve en moderne (top)ruiter en –trainer.

Hoog niveau

Een opleiding van een hoog niveau, gericht op praktische toepasbaarheid door de deelnemers. Een opleiding waarvan de kennis en inzichten dus direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk

Waarover wil je meer weten?

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit 4 pijlers, praktijk en theorie. En wordt afgesloten met examens. 

Praktische zaken

Hoe schrijf je in, welke kosten en data zijn er? Wie zijn docenten en wat is het cursusmateriaal?

Starten met deze opleiding?

Momenteel is er nog geen nieuwe startdatum voor de opleiding Sport Horse Manager. Via onderstaande knop kun je ons een mail sturen en daarin aangeven dat je geïnteresseerd bent in de opleiding. Wij verzamelen alle geïnteresseerden en plannen daarmee een startmoment.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Wil je op de hoogte blijven van onze opleidingen, cursussen en themadagen? Laat je email achter!