Nu beschikbaar! Onze nieuwe online training Fit to Compete!

Emailadres

info@bartelsinstituut.nl

Telefonisch contact

06 28 330 551

Paardenprofessionals Podcast

Waar gaat de podcast over?

In de podcast hebben Fenna & Gisella het over paardenwelzijn, ondernemerschap, de paardensector en vooral over eigen ervaringen. Ook hebben ze een eigen website en zijn ze te volgen op de socials

Van jonge paarden in de opfokperiode tot aan ondernemers die invulling moeten geven aan de welzijnseisen. Fenna & Gisella gaan met elkaar erover in gesprek.

Klik de button hieronder aan om naar Spotify of Podbean te gaan. Of scroll naar beneden en luister de afleveringen meteen!

Podcast afleveringen

Aflevering 1 | Gisella en Fenna stellen zich voor

Gisella Bartels en Fenna Elzinga zijn paardenprofessionals. Ze hebben beide een enorme schat aan kennis en leren nog iedere dag bij. Deze kennis willen zij graag delen in de podcast Paardenprofessionals powered by Hoefslag. Hiermee willen zij een bijdrage leveren aan paardenwelzijn. In deze eerste podcast leggen ze graag hun visie en het doel van de podcast uit.

Aflevering 2 | Belang van goede opfok jonge paarden wordt vaak onderschat

Nog eventjes en het voorjaar komt er weer aan en de veulentjes worden weer geboren. Beweging is essentieel voor een veulen en is in het hele groeiproces belangrijk.

Hoe je de opfok dan het beste aanpakt wordt in de Podcast besproken. Met handige praktische tips en weetjes voor iedereen die interesse heeft in de (op)fokkerij van veulens.

Aflevering 3 | Blessures voorkomen

Een blessure voorkomen, is beter dan genezen. Wanneer peesweefsel beschadigd is, wordt het nooit meer zo goed als het was. Gisella: “We hebben allebei wel ervaren dat preventie heel belangrijk is.” Fenna: “Dat klopt. Voor mensen komt een blessure van een paard nogal eens onverwacht, maar in onze ogen zijn er een heleboel dingen die je kunt doen om blessures te voorkomen.”

Aflevering 4 | Welzijn en ondernemerschap

Aflevering 5 | Stal of wei

Aflevering 6 | Zakelijk zijn in de paardensector

Aflevering 7 | Verdwaald in het bos van specialisten

Aflevering 8 | Het management van een sportpaard

Aflevering 9 | Persoonlijke ontwikkeling

Gisella: “We gaan het in deze podcast hebben over persoonlijke ontwikkeling. Door te investeren in jezelf verbeter je niet alleen je eigen leven, maar ook dat van de mensen om je heen. Persoonlijke ontwikkeling kun je bewust en onbewust door maken. Als je hier bewust mee bezig bent kan dit heel interessant zijn en je veel brengen.”

Aflevering 10 | Keuzes maken

Gisella: “We gaan het in deze podcast hebben over persoonlijke ontwikkeling. Door te investeren in jezelf verbeter je niet alleen je eigen leven, maar ook dat van de mensen om je heen. Persoonlijke ontwikkeling kun je bewust en onbewust door maken. Als je hier bewust mee bezig bent kan dit heel interessant zijn en je veel brengen.”

Aflevering 11 | Weten wat je traint

Train jij je paard nog steeds vijf keer in de week intensief? Als je je paard wilt verbeteren moet je dit toch echt aanpassen! Waarom en hoe? Dat hoor je hier.

Blijf op de hoogte

De paardensport verandert in een hoog tempo. Dierenwelzijn wordt steeds belangrijker. Door je paard goed te managen, blijft deze happy en gezond. 

Ontwikkel jezelf met onze opleidingen en (online) cursussen. Laat je email achter en blijf op de hoogte van ons aanbod.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Wil je op de hoogte blijven van onze opleidingen, cursussen en themadagen? Laat je email achter!