Nu beschikbaar! Onze nieuwe online training Fit to Compete!

Emailadres

info@bartelsinstituut.nl

Telefonisch contact

06 28 330 551

Volg de opleiding sportmasseur voor paarden

Gefundeerde opleiding met veel diepgang voor wie écht meer wil weten of professioneel aan de slag wil

Gegeven door experts

Zoals Gisella Bartels

Leer paarden begeleiden

Verbeter mobiliteit en verminder pijn

Paardenwelzijn voorop

Fysiek en mentaal

Bartels Horse & Health Instituut biedt een CRKBO geaccrediteerde jaar opleiding tot sportmasseur voor paarden aan. Sportmassage voor paarden is een hele waardevolle en effectieve methode die ingezet kan worden bij de begeleiding van (sport)paarden. 

Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat massage kan helpen bij het verminderen van pijn, verbeteren van de mobiliteit en het ondersteunen van herstel. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de gemoedstoestand van het paard. 

De meest complete jaaropleiding voor paardenmasseurs

Voor wie is de opleiding tot sportmasseur voor paarden?

Voor enthousiaste paardeneigenaren, trainers, ruiters of amazones of hippische professionals. Mensen, die hun passie voor paarden willen combineren met kennis en vaardigheden om hun eigen paarden of die van anderen te helpen goed in hun vel te zitten. 

Paardenliefhebbers met een hart voor paarden, de wil om te leren en de drive om het echt goed te willen doen voor paarden.

Paardenmensen die graag met hun handen aan het paard zitten, maar ook willen begrijpen hoe dat paardenlichaam precies werkt!

5/5

“De opleiding sportmasseur van Bartels Horse & Health Instituut heeft mijn hoge verwachtingen meer dan waar gemaakt! Met een stevige theoretische voorbereiding, leer je gedurende het jaar gestructureerd en daardoor heel zorgvuldig een goede analyse maken van een paard als basis van je behandeling/advies. 

Er is veel ruimte voor praktijk en daarnaast komt ook nog het stukje ondernemerschap aan bod. En dat met de begeleiding van een enthousiast team op een prachtige locatie. Met trots kan ik zeggen dat hier de eerste stappen gezet zijn naar mijn eigen praktijk!”

Neelke Fincke

Paardenmassage Walcheren

Waarom deze opleiding volgen tot sportmasseur voor paarden?

De opleiding is al jaren toonaangevend en de juiste keuze voor diegenen die een uitstekende opleiding tot sportmasseur voor paarden willen volgen. 

Welke eigenschappen ontwikkel je?

Kennis en vaardigheden van een sportmasseur

Het spreekt echter voor zich dat het voor een sportmasseur van groot belang is dat hij kennis heeft van anatomie, bewegingsleer en diverse onderliggende processen. Alleen dan kan de sportmasseur veilig en gericht een bijdrage leveren aan het goed functioneren van een paard.

Bewegingsanalyse en klinisch redeneren

Onze opleiding is erop gericht aspirant-sportmasseurs te voorzien van alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om als professioneel sportmasseur een paard te ondersteunen. De opleiding onderscheidt zich door de belangrijke rol die beweging en bewegingsanalyse hebben, door de focus op het leren klinisch redeneren, de effectieve technieken en de samenwerking met andere disciplines.

Ondersteuning door professionals

Ook onderscheidend zijn het niveau van de docenten ,de intensieve begeleiding en de onderbouwing van alle handelingen, adviezen en redenaties. Deze zijn gebaseerd op zeer gedegen kennis.

Door ons opgeleide masseurs zijn gedreven en verantwoorde professionals. Met hun anatomische kennis, klinisch inzicht en  behandelingen en advies gebaseerd op een grondige analyse van ieder paard, kunnen ze een positief verschil maken voor paard en eigenaar.

Doelstellingen sportmassage bij paarden

De opleiding heeft tot doel de cursist op te leiden tot een volwaardige, professionele sportmasseur voor paarden, die een zinvolle en veilige bijdrage kan leveren aan het welzijn , het herstel en de prestaties van paarden. De cursist dient na het volgen van de opleiding over de volgende vaardigheden te beschikken:

Een paard kunnen analyseren

Het uitvoeren van een complete, veilige en inzichtgevende analyse van het paard, inclusief anamnese, inspectie, palpaties, bewegingsanalyses en aanvullende tests en inclusief alle praktische vaardigheden en handvattingen die hiervoor nodig zijn.

Klinisch kunnen redeneren

Het klinisch redeneren waarbij er logische verbanden tussen diverse bevindingen kunnen worden gelegd en waarbij een eventueel gebrek aan verbanden ook wordt opgemerkt.

Behandelplan op kunnen stellen

Het opstellen van een massageplan op maat voor een paard op basis van de hierboven beschreven analyse.

Voorlichting kunnen geven

Het voorlichten van de eigenaar, gebruik makend van kennis over anatomie, bewegingsleer herstelprocessen, biomechanica, trainingsleer en de werking van massage.

Op juiste moment kunnen doorverwijzen

Het gericht doorverwijzen van een paard naar diverse deskundigen.

Verslag kunnen opstellen

Het opmaken van een compleet verslag over een paard, inclusief de bevindingen uit de analyse, een samenvatting/conclusie hiervan,een massageplan op maat, een passend trainings- of managementadvies en de bevindingen en handelingen tijdens herhaalconsulten.

Kunnen communiceren met andere professionals & deskundigen

Het kunnen communiceren in vaktaal en het constructief kunnen samenwerken met diverse andere deskundigen, waaronder dierenarts, hoefsmid, fysiotherapeut, osteopaat, gebitsverzorger en zadelpasser.

Advies kunnen geven

Het uitbrengen van een veilig en specifiek advies aan de eigenaar m.b.t. zijn paard.

Waarover wil je meer weten?

Inhoud van de opleiding
sportmasseur bij paarden

De opleiding bestaat uit 4 modules, praktijk en theorie. En wordt afgesloten met examens. 

Praktische zaken over de opleiding sportmasseur bij paarden

Hoe schrijf je in, welke kosten en data zijn er? Wie zijn docenten en wat is het cursusmateriaal?

Meer informatie nodig?

Download de brochure

Een cursus of opleiding volgen is een grote stap die een investering vraagt. Zowel qua tijd als geld. 

Wij snappen dat je vragen hebt. Daarom hebben we alle informatie over onze opleidingen en cursussen nauwkeurig samengevat in onze brochure. Deze kan je hier gratis en vrijblijvend downloaden.

Opleidingsbrochure jaaropleiding sportmasseur

Een opleiding volgen is een grote stap die met veel vragen en onzekerheden komt. We hebben daarom alle informatie over deze opleiding nauwkeurig samengevat in onze brochure. Deze kan je hier gratis en vrijblijvend downloaden.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Wil je op de hoogte blijven van onze opleidingen, cursussen en themadagen? Laat je email achter!