Nu beschikbaar! Onze nieuwe online training Fit to Compete!

Emailadres

info@bartelsinstituut.nl

Telefonisch contact

06 28 330 551

Samenwerkingen

Bartels Horse & Health Instituut werkt intensief en prettig samen met verschillende partijen.
Deze stellen we graag aan je voor. 

Stal Belvedère

Gisella Bartels werkt sinds 2014 samen met Stal Belvedère in Hoeven. Deze stal staat onder leiding van Grand Prix amazone Karen Nijvelt en haar man Twan van Woensel.

De samenwerking begon met de fysiotherapeutische begeleiding van Karens sportpaarden, maar breidde zich steeds verder uit. Zo onderzoekt en behandelt Gisella tijdens zogenaamde Belvedère dagen ook paarden van pension- en lesklanten die begeleid worden door Karen en Twan. Ook dierenarts Margriet Visser en hoefsmeden Daan Kosters en Anton van Nassau maken onderdeel uit van het team dat de paarden op stal Belvedère begeleidt.

Accommodatie en cursussen

In 2017 werd de volgende stap gezet in de samenwerking. Sinds die tijd worden vrijwel alle cursussen, opleidingen en themadagen van Bartels Horse & Health Instituut gegeven bij Stal Belvedère. Bartels Instituut maakt daarbij niet alleen gebruik van de accommodatie, maar werkt ook met de paarden van stal Belvedère. Bovendien zorgt het team van stal Belvedère voor heerlijke lunches en worden er paarden aan de hand, aan de longe of onder het zadel getoond als dat wenselijk is op de cursusdagen.

De personen achter Belvedère 

Karen en Twan, maar ook staleigenaar Arno Hollander zijn al jaren zeer belangrijke, betrouwbare en betrokken partners van Bartels Instituut.  De stal biedt daarnaast voor paardenliefhebbers tal van diensten. Van pensionstalling, tot dressuurinstructie, opfok van hengstveulens en van zadelmak maken tot de verdere training van met name dressuurpaarden.

Kijk voor meer informatie over Stal Belvedère op de website.

Fenna Elzinga van Lelymare Horses

Fenna Elzinga was een internationale reiningamazone en bouwde in Lelystad een succesvol revalidatiecentrum voor paarden en opfokbedrijf op. In 2021 rondde Fenna bij Bartels Instituut de opleiding tot sportmasseur voor paarden af.

Raakvlakken

Gisella en Fenna bleken veel raakvlakken en gemeenschappelijke doelen te hebben en besloten de handen ineen te slaan. Dit leidde tot een mooie samenwerking.

Samenwerking 

Samen zetten ze zich als tweetal onder de naam Fenna & Gisella in voor de verbetering van welzijn bij sportpaarden. Zo richtten ze een sparringsclub op met vooraanstaande ondernemers en paardenmensen uit de branche, die gezamenlijk werken aan twee speerpunten: Het verbeteren van het zelfkritisch en zelf verbeterend vermogen van de branche en goed onderbouwde communicatie naar de maatschappij over de positieve ontwikkelingen die er tevens plaatsvinden in de branche.

Artikelen en podcast 

Fenna en Gisella verzorgen daarnaast samen artikelen voor de Hoefslag en Bit &Cap én ze maken een podcast over paardensport, paardenwelzijn en ondernemerschap in de paardenbranche. Deze Paardenprofessionals podcasts zijn te beluisteren op spotify en op deze website te vinden.

Wil je meer weten over wat Lelymare Horse je kunt bieden. Bezoek dan de website.

Anneke Hallebeek

Voedingsspecialist Dr. Anneke Hallebeek is voor Bartels Instituut een zeer gewaardeerde specialist. Anneke is dierenarts en promoveerde op het onderwerp paardenvoeding, waarna ze zich hier fulltime op toelegde. Ze verzorgt voor Bartels Instituut al jaren een ontzettend fijne, goede onderbouwde en bruikbare cursus voeding voor therapeuten, paardeneigenaren, trainers, docenten, voerleveranciers en pensionstalhouders. 

Voedingsadvies

Voor gespecialiseerd voedingsadvies verwijst Gisella ook altijd graag door naar Anneke. Ze is zeer deskundig, maar ook nuchter en praktisch.

Voor meer informatie over de cursus voeding kun je meer lezen op deze pagina. Wil je meer weten over Anneke en haar diensten? Bekijk dan haar website.

E-quine

Samen met E-quine is in 2023 de eerste online cursus van Bartels Instituut ontwikkeld.

Naast de fysieke cursussen en opleidingen en de fysiotherapeutische begeleiding van sportpaarden stond het opzetten van een goede online cursus al jaren op Gisella’s lijst. Na een eerste ontmoeting tussen Gisella en Annemarie in 2022 en het oprichten van de sparringsclub voor paardenwelzijn spraken zij elkaar vaker. 

Tijdens één van deze gesprekken bleek dat Annemarie, samen met haar medewerkers, inmiddels veel ervaring had opgedaan met het opzetten van online cursussen en het verzorgen van lesmateriaal. Deze specifieke kennis en vaardigheden bleken precies wat Gisella nodig had om de volgende stap te kunnen zetten. 

Na diverse gesprekken en een hele grondige voorbereiding werd de online cursus in het voorjaar en de zomer van 2023 opgenomen en uitgewerkt. De cursus, met de toepasselijke naam ‘Fit to Compete’, gaat tussen 20-25 oktober online en bestaat uit drie delen. Het gezond houden van je sportpaard staat in deze driedelige cursus centraal. 

Inmiddels zijn de eerste plannen gemaakt voor een aantal nieuwe online cursussen, eveneens met zeer interessante onderwerpen. Deze zullen worden worden ontwikkeld in samenwerking met E-quine en met Lelymare Horses.

E-quine is naast deze online tak, voornamelijk bekend van hun opleidingen en cursussen op het gebied van gedrag. Wil je meer weten of wat zij te bieden hebben? Bekijk dan de website.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Wil je op de hoogte blijven van onze opleidingen, cursussen en themadagen? Laat je email achter!