Nu beschikbaar! Onze nieuwe online training Fit to Compete!

Emailadres

info@bartelsinstituut.nl

Telefonisch contact

06 28 330 551

Cursussen, clinics, lezingen en themadagen op locatie

Vergroot je kennis op het gebied van paard en gezondheid

Paardenwelzijn en prestaties zijn twee factoren die voor veel paardeneigenaren en ruiters belangrijk zijn. Met liefde, aandacht en ervaring kom je een heel eind. Maar om het écht goed te doen is er meer nodig. Kennis. Daarom organiseert Bartels Instituut regelmatig een interactieve cursus, themadag of clinic op locatie.

Paardeneigenaren, ruiters en trainers zijn zich er dan ook steeds meer van bewust dat kennis van grote toegevoegde waarde is. Denk hierbij onder andere aan kennis van anatomie, trainingsleer, gedrag, bewegingsleer of voeding. Een goede clinic, cursus of opleiding met paarden kan een hele zinvolle aanvulling zijn op de kennis en ervaring die je al hebt. 

Wij slaan daarbij graag de brug tussen wetenschap en praktijk. De beste specialisten op hun vakgebied gebruiken wetenschappelijke inzichten, hun kennis en ervaringen om de deelnemers bruikbare kennis en praktische handvatten mee te geven.

Ga de diepte in

Meerdaagse cursussen op locatie

Leer in 3 of 4 dagen meer over een specifiek onderwerp. De cursussen worden gegeven door experts op hun gebied.

Inspanningsfysiologie

Door Carolien Munsters

Leer in 3 dagen hoe een paardenlichaam reageert op inspanning en warmte en hoe dat je hierdoor training en management kunt optimaliseren.

Voeding bij paarden

Door Anneke Hallebeek

Het complete voerplaatje komt in 4 dagen aan bod. Spijsvertering, voedingsmiddelen en management, body condition score én rantsoenberekeningen

Organiseer een interessante clinic of lezing

Clinics en lezingen

Gisella en haar team verzorgen graag een clinic of lezing op locatie. Zo wordt er tijdens de BBB clinic een compleet paard beschilderd. Deze wordt regelmatig bij Stal Belvedere georganiseerd, maar is op aanvraag ook bij jou op stal of tijdens een evenement te organiseren. 

Wil je een interessante lezing over een onderwerp zoals het management of het paardenlichaam, ook dan ben je bij Bartels Instituut aan het juiste adres. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

BBB clinic: anatomisch trainen

Door Gisella Bartels

Een eyeopener. Trainen op basis van anatomie en biomechanica. Het bewegingsapparaat is direct zichtbaar door de spieren en botten die op het paard getekend zijn.

Meer leren over een bepaald onderwerp

Themadagen op locatie

Bij een themadag gaan wij in op een bepaald onderwerp. Samen met een expert nemen wij je een dag lang mee en krijg je unieke inzichten die je direct in de praktijk kan brengen.

Voorbeelden van themadagen:

  • Anatomie in de snijzaal
  • Spierpathologie 
  • Zadels 
  • Jonge paarden trainen 
  • Huidaandoeningen 
  • Atrose 
  • etc. 

Meer informatie nodig?

Download de brochure

Een cursus of opleiding volgen is een grote stap die een investering vraagt. Zowel qua tijd als geld. 

Wij snappen dat je vragen hebt. Daarom hebben we alle informatie over onze opleidingen en cursussen nauwkeurig samengevat in onze brochure. Deze kan je hier gratis en vrijblijvend downloaden.

Brochure cursussen en themadagen van Bartels Horse & Health Instituut

We hebben alle informatie over onze cursussen en themadagen nauwkeurig samengevat in onze brochure. Deze kan je hier gratis en vrijblijvend downloaden.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Wil je op de hoogte blijven van onze opleidingen, cursussen en themadagen? Laat je email achter!