Coming soon! Onze nieuwe online training!

Emailadres

info@bartelsinstituut.nl

Telefonisch contact

06 28 330 551

Emailadres

info@bartelsinstituut.nl

Telefonisch contact

06 28 330 551

Cursussen en themadagen op locatie

Vergroot je kennis op het gebied van paard en gezondheid

Paardenwelzijn en prestaties zijn twee factoren die voor veel paardeneigenaren en ruiters belangrijk zijn. Met liefde, aandacht en ervaring kom je een heel eind. Maar om het écht goed te doen is er meer nodig. Kennis.

Paardeneigenaren, ruiters en trainers zijn zich er dan ook steeds meer van bewust dat kennis van grote toegevoegde waarde is. Denk hierbij onder andere aan kennis van anatomie, trainingsleer, gedrag, bewegingsleer of voeding. Een goede clinic, cursus of opleiding met paarden kan een hele zinvolle aanvulling zijn op de kennis en ervaring die je al hebt. 

Wij slaan daarbij graag de brug tussen wetenschap en praktijk. De beste specialisten op hun vakgebied gebruiken wetenschappelijke inzichten, hun kennis en ervaringen om de deelnemers bruikbare kennis en praktische handvatten mee te geven.

Ga de diepte in

Cursussen

Leer in 3 of 4 dagen meer over een specifiek onderwerp. De cursussen worden gegeven door experts op hun gebied.

Inspanningsfysiologie

Door Carolien Munsters

Leer in 3 dagen hoe een paardenlichaam reageert op inspanning en warmte en hoe dat je hierdoor training en management kunt optimaliseren.

Voeding bij paarden

Door Anneke Hallebeek

Het complete voerplaatje komt in 4 dagen aan bod. Spijsvertering, voedingsmiddelen en management, body condition score én rantsoenberekeningen

BBB clinic: anatomisch trainen

Door Gisella Bartels

Een eyeopener. Trainen op basis van anatomie en biomechanica. Het bewegingsapparaat is direct zichtbaar door de spieren en botten die op het paard getekend zijn.

Meer leren over een bepaald onderwerp

Themadagen

Bij een themadag gaan wij in op een bepaald onderwerp. Samen met een expert nemen wij je een dag lang mee en krijg je unieke inzichten die je direct in de praktijk kan brengen.

Voorbeelden van themadagen:

  • Anatomie in de snijzaal
  • Spierpathologie 
  • Zadels 
  • Jonge paarden trainen 
  • Huidaandoeningen 
  • Atrose 
  • etc. 

Meer informatie nodig?

Download de brochure

Een cursus of opleiding volgen is een grote stap die een investering vraagt. Zowel qua tijd als geld. 

Wij snappen dat je vragen hebt. Daarom hebben we alle informatie over onze opleidingen en cursussen nauwkeurig samengevat in onze brochure. Deze kan je hier gratis en vrijblijvend downloaden.

Brochure cursussen en themadagen van Bartels Horse & Health Instituut

We hebben alle informatie over onze cursussen en themadagen nauwkeurig samengevat in onze brochure. Deze kan je hier gratis en vrijblijvend downloaden.