Nu beschikbaar! Onze nieuwe online training Fit to Compete!

Emailadres

info@bartelsinstituut.nl

Telefonisch contact

06 28 330 551

Janine Harrop

Praktijktrainer, planning trainers, mede-examinator

Janine Harrop woont en werkt in de provincie Gelderland en is sinds 2016 gediplomeerd sportmasseur voor paarden. De opleiding hiervoor heeft zij onder leiding van Gisella Bartels gevolgd bij Bartels & Bascule. Mede hierdoor en door het regelmatig volgen van nascholing en aanverwante cursussen is zij opgenomen in het kwaliteitsregister van Paardenmassage Nederland.

De interesse op het gebied van de anatomie en biomechanica van het paard was er al op jonge leeftijd.  Het kunnen bijdragen aan een goede gezondheid en welzijn van paarden is inmiddels uitgegroeid tot een passie. Dit maakt dat zij haar kennis en vaardigheden graag deelt met andere paardenliefhebbers, makkelijk de samenwerking opzoekt met andere professionals in het vak en bovendien met veel enthousiasme in 2017 is toegetreden tot het team van praktijktrainers bij Bartels Horse & Health Instituut.

Als praktijktrainer begeleidt Janine cursisten van de opleiding tot sportmasseur voor paarden bij het ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van inspectie, palpatie, bewegingsanalyse en massage. Ze verzorgt stagedagen voor cursisten van de opleiding en is mede-examinator tijdens de examens. 

Studies en achtergrond

Janine Harrop streeft in haar werk als sportmasseur ernaar om paarden (ongeacht discipline, niveau en leeftijd) zo optimaal mogelijk te kunnen laten bewegen, prestaties te ondersteunen of verbeteren en welzijn te verbeteren. 

Bovendien zet ze zich in om plezier in sport of hobby te verhogen, blessures te helpen voorkomen of in overleg met een erkend paardenarts, dierfysiotherapeut of goed opgeleide chiropractor ondersteuning te bieden bij blessures en revalidatie. 

Voorafgaand aan een massage vindt een uitgebreid onderzoek plaats. Hierin komen onder andere een vraaggesprek, palpatie en bewegingsonderzoek aan bod.  Op basis hiervan kan een massageplan opgesteld worden en  kan de eigenaar van gericht advies worden voorzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan training en management. 

Voor meer informatie over Janine en haar werkzaamheden als sportmasseur kun je haar website bezoeken.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Wil je op de hoogte blijven van onze opleidingen, cursussen en themadagen? Laat je email achter!