Nu beschikbaar! Onze nieuwe online training Fit to Compete!

Emailadres

info@bartelsinstituut.nl

Telefonisch contact

06 28 330 551

Gisella Bartels

Eigenaresse, dierenfysiotherapeut, chiropractor en amazone

Gisella Bartels is oprichtster en eigenaresse van Bartels Horse & Health Instituut. Eerder heette haar bedrijf Paardenfysiotherapeut.nl. Dit werd in 2004 opgericht. Sindsdien richt Gisella zich fulltime op paarden, waarbij fysiotherapie en chiropraxie een grote rol spelen.

Gisella gelooft in een totaalaanpak: niet alleen de symptomen worden bestreden, er wordt ook gezocht naar de oorzaak en alle facetten die van invloed zijn op een paard worden belicht en aangepakt.
Naast gerichte en goed onderbouwde behandeling is er veel aandacht voor de training van paarden en voor het management rond de paarden. Bovendien hecht Gisella veel waarde aan het overbrengen van kennis naar ruiters, eigenaren en trainers. Dit laatste is inmiddels een belangrijke peiler van haar bedrijf.

Middels themadagen, de bekende BBB-clinic en haar CRKBO geaccrediteerde opleiding tot sportmasseur voor paarden, worden kennis en vaardigheden beschikbaar gesteld aan ruiters, trainers en overige paardenliefhebbers.

Studies en achtergrond

Na de studies humane fysiotherapie en dierfysiotherapie startte Gisella Bartels in 2004 haar bedrijf. Later verdiepte ze zich in bewegingswetenschappen (Universiteit Maastricht) en chiropraxie. Ook op het gebied van dry needling en medical taping volgde ze cursussen.

Actief in de sport 

Gisella is tevens een gedreven amazone, die tot en met Intermediaire 1 niveau op wedstrijden uitkwam met haar zelf opgeleide paard.

Daarnaast is ze nauw betrokken bij de springsport, waarin haar vriend Laurens Gräper actief is. Zo leidde hij meerdere paarden op tot internationaal twee sterren niveau en werd de door hem opgeleide hengst Diesel in november 2016 voor de helft aangekocht door Jeroen Dubbeldam. Bij Stal de Sjiem groeide dit paard door tot internationaal 1.60m niveau.

Fysiotherapie 

De fysiotherapeutische begeleiding van dit paard is nog steeds in handen van Gisella. Daarnaast mag zij diverse internationale ruiters tot haar vaste klanten rekenen en heeft zij een fijne groep, serieuze particuliere klanten waar zij preventief en curatief paarden behandelt.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Wil je op de hoogte blijven van onze opleidingen, cursussen en themadagen? Laat je email achter!