Nu beschikbaar! Onze nieuwe online training Fit to Compete!

Emailadres

info@bartelsinstituut.nl

Telefonisch contact

06 28 330 551

Anatomie in de snijzaal

Deze dag leer je aan de hand van diverse preparaten, in 3D, meer over de anatomie en biomechanica van het paarden lichaam

Gegeven door een expert

Dr. Claudia Wolschrijn

Verkrijg nieuwe inzichten

Doe nieuwe kennis op

Ultieme 3D beleving

Ervaar en beleef

Tijdens deze themadag  ‘Anatomie van het paard en snijzaalpracticum’ worden deelnemers ondergedompeld in de wondere wereld van de anatomie van het paard. Of je nu voor het eerst de anatomie van het paard gaat bekijken of dat je al zeer veel kennis hebt op dit gebied; de 3d beleving van de snijzaal levert je keer op keer nieuwe kennis en inzichten op. Door de persoonlijke aandacht krijgt iedereen op zijn of haar niveau begeleiding en is het iedere keer weer een leerzame dag.

Een unieke 3D beleving van de anatomie van het paard

Voor wie is deze themadag?

Deze dag is erg waardevol voor iedereen die paarden behandelt, rijdt en traint. De dag is geschikt voor sportmasseurs voor paarden, osteopaten, dierenfysiotherapeuten, maar geeft ook hele bruikbare inzichten voor ruiters, instructeurs en juryleden. Ieder wordt op zijn of haar eigen niveau meegenomen op deze reis door het paardenlichaam.

5/5

Super waardevolle ervaring die een unieke kijk in het paardenlichaam biedt, gaaf! 

Saskia

Inhoud van de themadag

In de ochtend verdiep je je onder begeleiding in het Studielandschap van de faculteit aan de hand van diverse opdrachten in de anatomie van het skelet, de spieren, pezen, het zenuwstelsel en meer. Er zijn naast skeletten ook prachtige preparaten van het hoofd, het ruggenmerk, organen, embryo’s en meer. 

In de middag mag je onder begeleiding van hoofddocent anatomie Dr. Claudia Wolschrijn en 3 ervaren dierfysiotherapeuten de droge en natte preparaten in de snijzaal bekijken, oppakken en bestuderen.

Duidelijk 3D inzicht 

Zo wordt duidelijk hoe de diverse spierlagen over elkaar liggen, waar de zenuwen lopen en hoe de wervelkolom eruit zien vanuit verschillende hoeken en in een dwarsdoorsnede. Denk ook aan anatomie van de benen, het spanzaagmechanisme en andere ingenieuze details van het paardenlichaam. 

Speciale verzoeken voor een bepaald gebied of structuur kunnen vooraf doorgegeven worden. Een boeiende dag die de complexe en boeiende anatomie nog beter in 3D op je netvlies zet, waardoor je nog beter begrijpt hoe het lichaam werkt en beïnvloed kan worden.

Vergroot je inzicht

Leer hoe een paard in elkaar zit

Vergroot je bewustzijn

Ben bewuster met je paard bezig

5/5

Unieke ervaring!

Marian

5/5

Begrijpen hoe dat het paard in elkaar steekt, maakt trainen zoveel makkelijker.

Marcel

5/5

Dit moet je als paardenliefhebber een keer mee hebben gemaakt. 

Annie

Maak kennis met de docent

Claudia Wolschrijn

Claudia is hoofddocent anatomie aan de faculteit diergeneeskunde. Zij is in 1991 afgestudeerd als dierenarts in Utrecht en heeft aansluitend de specialistenopleiding Chirurgie van Gezelschapsdieren met goed gevolg afgerond. Sinds 1998 (sinds 2012 als universitair hoofddocent) is zij werkzaam bij het departement Pathobiologie, afdeling Anatomie en Fysiologie, en verantwoordelijk voor het veterinaire anatomie-onderwijs.

Claudia is bovendien een bevlogen docent die haar kennis met veel enthousiasme, humor en nuchterheid weet over te dragen. 

Naast Claudia zullen de cursisten deze dag begeleid worden door meerdere erkend dierfysiotherapeuten, waaronder Gisella Bartels en Rosalie van Eck en door dierenarts Amanda Groen.

Praktische zaken

Locatie en data

Locatie 

De cursus vindt plaats in het  Androclus gebouw, Faculteit Diergeneeskunde, Yalelaan, Utrecht

Data

16 mei 2024

Kosten

De kosten voor deze themadag zijn € 199,- per persoon. 

De kosten zijn inclusief handleidingen, de gehele dag koffie/thee, wat lekkers bij ontvangst, een uitgebreide luxe lunch en een bewijs van deelname.

Wil jij graag komen met een groep therapeuten, sportmasseurs, instructeurs of andere enthousiaste paardenmensen? Vanaf 10 personen kunnen wij een mooie korting aanbieden van €20,- per persoon. Mail ons in dat geval op admin@bartelsinstituut.nl om de inschrijving voor jouw groep te regelen. 

Accreditaties

Accreditatie voor KNHS en NVFD is verleend, andere accreditaties kunnen op verzoek worden aangevraagd.

Wil je nog iets weten?

Veelgestelde vragen

Ja, bij iedere themadag krijg je een getekend bewijs van deelname waarop  jouw naam, het onderwerp van de dag, de datum, de docent en de locatie vermeld staan.

Ja, we vinden het fijn als er interactie is tussen de docent en de deelnemers. Uiteraard willen we ook het programma graag afwerken, dus als je veel vragen hebt kun je die eventueel ook nog na afloop stellen.

Dit is doorgaans niet het geval. We zetten onze themadagen graag zo op dat er een mooie balans is tussen theorie en praktijk én met veel interactie tussen de docent en de aanwezige cursisten. Dit is niet goed te combineren met een fijne online cursusdag. Wellicht dat in de toekomst bepaalde onderwerpen nog wel online zullen worden aangeboden.

Nee, helaas is dat niet mogelijk. We kiezen bewust voor een maximum aantal deelnemers en rekenen op basis van de kosten en het aantal deelnemers een bepaalde prijs voor de cursusdag.

We kiezen gerenommeerde docenten en houden de prijzen bewust lager dan in het bedrijfsleven. Last minute annuleringen kunnen we daarom niet restitueren. Lees onze algemene voorwaarden om te zien tot wanneer je kunt annuleren.

De cursusdag op een later moment doen zonder opnieuw te betalen kan helaas ook niet om dezelfde reden.

Wat WEL mogelijk is, is dat je iemand anders in jouw plaats laat deelnemen. Laat ons weten wie er in jouw plaats komt, dan zorgen wij dat deze persoon zijn of haar bewijs van deelname nog krijgt! Ook mag je uiteraard tegen betaling opnieuw inschrijven voor de cursusdag als je deze toch echt graag wilt volgen!

Ja, we voorzien je graag heel de dag van drinken (koffie, thee water), zoetigheden, fruit en halverwege de dag van een luxe lunch met verse soep, verse broodjes, diverse soorten beleg en vaak een salade of ander extraatje zoals een hartige plaattaart of iets anders. Ook melk en diverse sappen staan tijdens de lunch voor je klaar. Zo wordt je cursusdag een compleet dagje uit!

Ja, we serveren altijd een uitgebreide en luxe lunch, waarbij je veel keuze hebt. Er zijn ook diverse vegetarische voedingsmiddelen. Laat het ons vooraf wel even weten, dan houden we er zoveel mogelijk rekening mee.

We bieden bij de lunch altijd diverse mogelijkheden. De kans is groot dat daar iets bij zit wat geschikt voor je is.  We kunnen je echter niet garanderen dat de allergenen die jij wilt mijden niet in onze producten zitten. Neem bij twijfel dan ook zelf geschikte voeding mee.

We adviseren om stevige en veilige schoenen te dragen, evenals kleding die geschikt is om met paarden te werken.  Teenslippers of sandalen zijn bij contact met paarden verboden. Vermijd grote sierraden en zorg dat lang haar vastgemaakt kan worden. We verzoeken deelnemers ook om met schone (paarden)kleding te komen, die na het wassen nog niet in contact is geweest met andere paarden om de kans op eventuele besmetting op de cursuslocatie te minimaliseren.

Ja, dat kan! Mail naar admin@bartelsinstituut.nl en wij zetten je op de lijst. Graag ontvangen we je dan een volgende keer of zetten we je erbij als er iemand uitvalt.

Voor iedere cursusdag vragen we accreditatie- en/of licentiepunten aan bij de NVFD en de KNHS. Meestal worden deze ook toegekend. Of dit zo is kun je zien bij praktische zaken over de betreffende cursus. 

Voor Paarden Massage Nederland brengt deze cursusdag 10 punten op. Wil je je punten gebruiken voor een andere organisatie, laat ons dan weten wat daar voor nodig is, dan helpen we je daar graag mee. 

Vrijwel al onze docenten zijn wetenschappelijk opgeleid, waardoor accreditatie voor relevante beroepen of registers heel vaak goed mogelijk is. 

Ja, we maken een aantal foto’s, kleine stukjes video en geven graag een indruk van onze interessante cursusdagen op social media. Deze berichten kunnen ook gedeeld worden door deelnemers om te laten zien dat zij aanwezig waren en zich in dit onderwerp verdiept hebben.

Vind je het niet fijn om op beeld gezet te worden en/of jezelf terug te zien op social media? Geef het dan vooraf aan, dan houden we daar rekening mee!

Aan deelnemers vragen we ook elkaar op dat gebied te respecteren en een ander niet ongevraagd in beeld te brengen.

Wij vinden het prima als deelnemers foto’s en korte filmpjes maken voor eigen gebruik. Het is echter niet de bedoeling dat deelnemers lange stukken van de cursusdag op te nemen. 

We werken doorgaans met paarden van Stal Belvedère. Dit zijn veelal sportpaarden, variërend van net zadelmak tot Grand Prix niveau. Ook mogen we soms gebruik maken van enkele pensionpaarden. Alle paarden komen regelmatig in de hand en zijn netjes opgevoed, maar we vragen iedereen toch rustig, respectvol en verstandig met deze paarden om te gaan, het blijven immers dieren. Eventuele onbeleerde paarden bekijken we alleen op enige afstand.

In principe hanteren we een minimimleeftijd van 18 jaar. Ben je echter een serieuze jongere die al de nodige ervaring heeft met paarden en graag meer wil weten over dit specifieke onderwerp? Neem dan even contact met ons op. We juichen het toe als iemand al jong zich in paarden wil verdiepen. Wel is het fijn als de cursusdag voor jou ook goed te volgen is en je oplevert waar je op hoopt. Na overleg kunnen we besluiten dat de cursusdag voor jou al wel geschikt is!

Ben jij erbij op 16 mei?

Scoor jouw toegangsticket online en ontvang direct meer informatie via email. 

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Wil je op de hoogte blijven van onze opleidingen, cursussen en themadagen? Laat je email achter!